Jugoszláv krémes
Hozzávalók:
Tésztához:
* 5 tojás
* 20 dkg cukor
* 20 dkg liszt
* 10 dkg darált dió
* 1/2 ek őrölt kávé
* 5 ek étolaj
* 1 tk sütőpor
* csipet só
Krémhez:
* 3 dl tej
* 1 cs vaníliás pudingpor
* 1 ek liszt
* 15 dkg cukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 15 dkg vaj
Mázhoz:
* 10 dkg étcsoki vagy tortabevonó
* 1-2 ek étolaj
Elkészítés
1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
2. Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz.
3. Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal.
4. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
5. A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük.
6. A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
7. Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.
A receptet itt találtam
Megjegyzés:
én nagy gáztepsiben sütöttem, és a kisült tésztát középen ketté vágtam, az egyik felére kentem a krémet, a másik felét pedig ráborítottam, a tetejére csak porcukrot hintettem, mert épp nem volt itthon sem étcsokim, sem tortabevonóm, így is nagyon finom, érdemes elkészíteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése