2013. december 15., vasárnap

Zsivány pecsenye


Az alábbi receptet egyik kollégámtól kaptam, igen ízletes, magyaros étel.

Zsivány pecsenye hozzávalói:

80 dkg sertés tarja szeletek
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg füstölt sajt
8 db burgonya,
4 db vöröshagyma, (ízlés szerint)
10 dkg gomba,
1 dl barna sör,
só, grill fűszerek,
zsír/olaj

Elkészítése:

1. A tarja szeleteket kiklopfoljuk és ízlés szerint fűszerezzük, (só + grillfűszerek) majd kevés olajjal meglocsoljuk és legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük, de lehet akár 2-3 nap is.
2. A bepácolt tarjaszeletekre elhelyezzük  az előzőleg felszeletelt szalonnát, füstölt sajtot, és a megpárolt gombát majd fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük.
3.  A tepsit kizsírozzuk elhelyezzük a felgöngyölt tarja szeleteket, leöntjük a megmaradt olajjal és a barna sörrel. Melléjük rakjuk a cikkekre vágott, sóval fűszerezett hagymát és krumplit.
4.  A tepsit lefedjük alufóliával és kb 60. percig (húspuhulásig) sütjük, majd fedetlenül további 10 percig pirosra sütjük.




zsivány pecsenye a tepsiben


zsiványpecsenye tálalva


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése